• 00a19d505b22eb3ec27c8c84ab088bca2
  • photo-1560448204-e02f11c3d0e21
  • austin-distel-wawefydpkag-unsplash1
  • photo-1564540583246-934409427776
  • photo-1516455590571-18256e5bb9ff

Vanliga frågor
 
Hur jobbar ni och vad har ni för policy?
Vi garanterar alla våra städerskor en marknadsmässig lön och friskvårdsbidrag, både i form av träning och massage. Det är ett fysiskt ansträngande jobb och det behövs träning för att orka med. Vi uppfyller arbetsmiljöverkets alla krav och utbildar personalen både i ergonomikurser och yrkesrelevanta utbildningar. Vi uppfyller också kraven inom kemikaliehantering och kontinuerligt förebygger vi ohälsa och olyckor på arbetet.
Städbranschen är en hård bransch med dåligt rykte och fördomar. Vår vision med Prio-ren AB är att få bort fördomar och få människor att börja se städyrket som ett yrke där man som arbetare förtjänar en ordentlig lön. Tänk hur världen skulle se ut utan städerskor. Det är ett viktigt jobb!
 
 
Behöver vi stå för städmaterial?
Nej, Prio-ren står alltid för städmaterial då vi vill använda rätt rengöringsmedel till rätt användningsområde. Däremot vill vi att kunden har en väl fungerande dammsugare hemma. 
 

Behöver jag vara hemma under städningen?
Nej det behöver ni inte. Antingen är ni hemma och låser upp till oss när vi kommer eller så ger ni oss information om hur ni vill att nyckelhanteringen sker. Ni kan även kvittera ut en nyckel till oss som vi alltid har inför städningen, då det blir enklare för oss båda när vi ska utföra städningen hos er.  Det är även viktigt att ni berättar om eventuella skador eller andra saker vi måste tänka på.
 

Hur fungerar RUT-avdraget?
Vi hanterar all administration av RUT-avdraget. Ni får en faktura på den summa som ni skall betala EFTER RUT-avdraget har dragits av. Alla är inte berättigade RUT-avdrag och det är ert eget ansvar att hela summan för fakturan blir betald om ni mot förmodan inte är berättigad avdraget.
Här kan ni läsa allt om RUT-avdraget och hur det fungerar:
http://www.skatteverket.se/privat/skatter/fastigheterbostad/rotrutarbete.4.2e56d4ba1202f95012080002966.html


Hur lång tid tar en städning?
Alla hem ser olika ut. Det beror på storlek på bostaden, om din bostad har flera toaletter, stort kök, tvättstuga och självklart beroende på vad ni vill att vi ska utföra.
Man kan lägga en ungefärlig offert vid första kundbesöket men behöver även en prövotid för att se hur lång tid det kommer att ta.
Man kan även boka oss i ett bestämt antal timmar.


Har ni F-skattsedel och ansvarsförsäkring?
Ja, vi har både försäkringar som gäller för vår personal och försäkring som gäller om något händer i ert hem. Självklart står vi för kostnaden om någonting skulle gå snett hos er. Däremot, om det händer något pga brist på information från kunden, står vi inte för skadan.
 

Hur hanterar ni ett klagomål?
Efter utför städning har ni tre dagar på er att komma in med eventuellt klagomål. Då kommer vi självklart ut och åtgärdar det vi missat utan kostnad. 
 

Ansvarar ni för nycklar och larmkoder?
Ja, vi ansvarar för nycklar. De förvaras i ett kassaskåp och kvitteras ut på kontraktet som vi skriver ihop. Vi vill ha all information om hur ert larm fungerar då vi ej ansvarar för eventuell utryckning då kunden t ex glömt stänga av larm då larmintruktioner ej kommit oss tillhanda.


Hur betalar jag?
Vi skickar alltid faktura en gång i månaden.
Vid förfallen betalning skickas påminnelse ut. Om den ej betalas i tid skickar vi ärendet vidare till inkasso.